Εράτυρα 2020

ΒΑΡΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βγαίνουμε αλώβητοι από την περιπέτεια της πανδημίας λόγω του κορονοϊού.

Η Εράτυρα στάθηκε όρθια στο διάβα των αιώνων από λιμούς, λοιμούς, χαλασμούς, πολέμους και πορεύεται στο μέλλον.

Η Εράτυρα, μια συγκροτημένη και προοδευτική κοινωνία προσπαθεί να συγκεράσει τις διαχρονικές αξίες της παράδοσης και την σύγχρονη εποχή. Θέλουμε να είναι ένας τόπος να ζούμε καλά. Γι αυτό:

-Οφείλουμε να δίνουμε στους πολίτες, άμεση λύση στα καθημερινά τους προβλήματα, υπηρεσίες ποιότητας, εξυπηρέτηση με σύγχρονα εργαλεία.

-Όλοι όσοι επιχειρούν στον πρωτογενή τομέα, πρέπει να απολαμβάνουν σύγχρονες υπηρεσίες. Ταμιευτήρες νερού στο Σινιάτσικο για τους κτηνοτρόφους, την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητα αυτή την στιγμή στην Εράτυρα. Φθηνό και πολύ νερό στον κάμπο, έμφαση στην δενδροκομία. Αλλά και οι άλλοι επαγγελματίες να μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα ποιοτικά και να ανταμείβονται οι κόποι τους. Τα έργα και οι πόροι για όσους επιχειρούν στο χωριό είναι επένδυση.

-Οι ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι να έχουν την πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας, την βοήθεια στο σπίτι, και να αισθάνονται ασφαλείς.

-Η νεολαία να έχει τους χώρους να αθλείται και να διασκεδάζει και να εξελίσσεται.

-Οι επισκέπτες μας να μένουν ευχαριστημένοι. Ο ΑηΓιώργης, το Λαογραφικό μουσείο, και διαδρομές ορειβατικές θα τους αποζημιώσουν. Ο ΑηΓιώργης είναι ένα από τα καλύτερα μνημεία της Ορθοδοξίας, για τον 19ο αιώνα, παγκοσμίως. Το περίφημο θολωτό ξυλόγλυπτο τέμπλο, οι περιώνυμοι Σελτσιώτες αγιογράφοι, ένα μουσείο από μόνος του. Και βέβαια θα καθίσουν στην ωραία πλατεία μας για καφέ και τσίπουρα και θα αγοράσουν τα γνήσια τοπικά προϊόντα, γλυκά, μέλι, χυλοπίτες και πολλά άλλα.

-Οι απανταχού Ερατυρείς, ο πλούτος μας, οι πρεσβευτές μας σ’ όλο τον κόσμο. Λαμπροί επιστήμονες, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, δημόσιοι λειτουργοί, πολίτες του κόσμου που τους έχουμε ανάγκη και θέλουμε να τους ενεργοποιήσουμε σε κάθε επίπεδο. Να δούμε την Εράτυρα ως δίκτυο των ανθρώπων της, στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, τώρα οι σύγχρονοι τρόποι επικοινωνίας το επιτρέπουν.

Η ατομική ευθύνη…

Όσα έργα και αν γίνουν, ότι σχέδια και αν κάνουμε , όλα ακυρώνονται χωρίς την ατομική ευθύνη των πολιτών. Κάθε πολιτισμένη σύγχρονη κοινωνία πρέπει να σέβεται το περιβάλλον, να το προστατεύει για τις επόμενες γενεές. Ούτε ανεξέλεγκτοι μπαζότοποι, ούτε παρατημένα αυτοκίνητα στους δρόμους, όχι αδέσποτα σκυλιά, είναι μερικές από τις άσχημες εικόνες που πρέπει να εκλείψουν, γιατί δεν μας τιμούν. Ο εθελοντισμός, η κοινωνική προσφορά η ανακύκλωση πρέπει να είναι ψηλά στην συνείδηση κάθε Ερατυραία και στην καθημερινή πρακτική του.

Σ αυτόν τον τόπο θέλουμε να ζούμε και να μακροημερεύουμε…

Για αυτόν τον τόπο αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.