Η ιστοσελίδα της Εράτυρας ξεκίνησε το 2007 όταν ακόμη το ίντερνετ δεν είχε διεισδύσει παντού και οι περισσότεροι το αγνοούσαν.

Το κάναμε στον ελεύθερο χρόνο μας γιατί μπορούσαμε σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ στον τόπο που μας μεγάλωσε.

Το κάναμε για να φέρουμε τους Σελτσιώτες από όλα τα μέρη της γης κοντά στην Εράτυρα σε μια εποχή που δεν υπήρχε Facebook

Το κάναμε για την διάσωση και διάδωση της πολιτισμικής παράδοσης αυτού του τόπου που μας γέννησε.

Πλέον το ίντερνετ έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του και έχουμε περάσει σε μια σύγχρονη εποχή όπου η τεχνολογία επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας καθημερινά.

Το 2019 βρισκόμαστε στην 4η έκδοση του eratyra.gr υποστηρίζοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης πραγματοποιώντας τον κύριο στόχο να δημιουργηθεί ένα Ιστορικό Ψηφιακό αρχείο που θα είναι εύκολα και δωρεάν προσβάσιμο για όλους. 

Η όλη προσπάθεια έχει γίνει στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο με προσωπικό κόστος χωρίς η σελίδα να έχει σχέση με καμία δημοτική ή πολιτειακή αρχή.

Η όλη προσπάθεια θα ήταν ελλιπής χωρίς την βοήθεια:

της Ευθυμίας Σιώζιου που έκανε όλες τις αγγλικές μεταφράσεις, έγραψε τα περισσότερα κείμενα και τράβηξε τις φωτογραφίες της 1ης έκδοσης της ιστοσελίδας

από την 2η έκδοση και μετά έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε σπουδαίο ιστορικό υλικό από

τον κ Ιωάννη Πήτα που με την καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποκατάσταση παραδοσιακών τραγουδιών της Ερατυρας δημιούργησε ενα καταπληκτικό μουσικό αρχείο

τον κ Γεώργιο Σιαπερα που με την ψηφιοποίηση και οργάνωση των φωτογραφιών του παλιού φωτογράφου της Εράτυρας, Παναγιώτη Ζιάμου ζωντάνεψε τις μνήμες και αναμνήσεις όλων των Ερατυραιων.

τον κ Γεώργιο Βαρκα και την Ψηφιοποίση του αρχείου ( εφημεριδες, βιβλία, περιοδικά κτλπ ) 

την Ένωση Ερατυραίων ευχαριστώντας ειδικά τον κ Γεώργιο Γκαντώνα για το υλικό και την στήριξη που μας προσέφερε.

Για τα καθημερινά μασλάτια (συζητήσεις) μπορείτε να χρησιμοποιείτε την σελιδα στο facebook για μια ποιο άμεση επικοινωνία

Οτιδήποτε ιστορικό υλικό που έχετε και αξίζει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο eratyra@gmail.com ώστε να το δημοσιοποιήσουμε.

Με τιμή

Αναστάσιος Τσίμπλινας

( Διαχείριση , Σχεδιασμός και Κατασκευή της Ιστοσελίδας )