Η πρώτη έκδοση της ιστοσελίδας της Εράτυρας ξεκίνησε το 2007 όταν ακόμη το ίντερνετ δεν είχε διεισδύσει παντού και οι περισσότεροι το αγνοούσαν.

Το κάναμε στον ελεύθερο χρόνο μας γιατί μπορούσαμε, σαν ένα ελάχιστο ευχαριστώ στον τόπο που μας μεγάλωσε.

Το κάναμε για να φέρουμε τους Σελτσιώτες από όλα τα μέρη της γης κοντά στην Εράτυρα.  Σε αυτούς θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να θυμηθούν στιγμές που έζησαν στην πατρογονική τους γη αλλά και να δείξουν στα παιδιά η εγγόνια τους τον τόπο καταγωγής τους.

Το κάναμε για την διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής παράδοσης αυτού του τόπου που μας γέννησε.

Πλέον το ίντερνετ έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του και έχουμε περάσει σε μια σύγχρονη εποχή όπου η τεχνολογία επηρεάζει άμεσα τις ζωές μας καθημερινά.

Από εσάς ζητάμε την στήριξη σας . Ζητάμε τις αναμνήσεις σας αποτυπωμένες σε λέξεις η εικόνες γιατί οι αναμνήσεις σας είναι και αναμνήσεις όλων μας . Στείλτε τις φωτογραφίες σας με e-mail ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα τις μετατρέψουμε σε ψηφιακή μορφή εμείς. Στείλτε τα κείμενα σας ,τις ιστορίες σας και συμπληρώστε τις ελλείψεις που έχουμε στα δικά μας .

Το 2020 βρισκόμαστε στην 4η έκδοση του eratyra.gr υποστηρίζοντας τις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογικής εξέλιξης πραγματοποιώντας τον κύριο στόχο να δημιουργηθεί ένα Ιστορικό Ψηφιακό αρχείο που θα είναι εύκολα και δωρεάν προσβάσιμο για όλους. 

 

Χρονολόγιο Ομάδας

2007 : Ο Αναστάσιος Τσίμπλινας σχεδίασε και δημιούργησε την ιστοσελίδα της Εράτυρας

2008 : H Ευθυμία Σιώζιου  έκανε όλες τις αγγλικές μεταφράσεις, έγραψε τα περισσότερα νέα κείμενα και τράβηξε τις φωτογραφίες της 1ης έκδοσης της ιστοσελίδας

2012 : από την 2η έκδοση και μετά έχουμε την χαρά να συνεργαστούμε και να φιλοξενούμε σπουδαίο ιστορικό υλικό από

τον κ Ιωάννη Πήτα που με την καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποκατάσταση παραδοσιακών τραγουδιών της Εράτυρας δημιούργησε ένα καταπληκτικό μουσικό αρχείο

τον κ Γεώργιο Σιαπέρα που με την ψηφιοποίηση και οργάνωση των φωτογραφιών του παλιού φωτογράφου της Εράτυρας, Παναγιώτη Ζιάμου ζωντάνεψε τις μνήμες και αναμνήσεις όλων των Ερατυραιων.

τον κ Γεώργιο Βαρκα με την αμέριστη συμπαράσταση του και την Ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου της Εράτυρας ( εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά κτλπ ) 

την Ένωση Ερατυραίων ευχαριστώντας ειδικά τον κ Γεώργιο Γκαντώνα και την κα Πόπη Νικολαΐδου για το υλικό και την στήριξη που μας προσέφεραν.

2019:  τον Χρήστο Σουμπάκη για την κάλυψη των εκδηλώσεων και τα όμορφα βίντεο

2020: τον Βασίλη Στρέμπα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και πλούτου της Εράτυρας με τις γνώσεις και το ιστορικό αρχείο του. 

2021: την Εύη Πάτκου  και την αμέριστη υποστήριξη και τα κείμενα της. 

Ευχαριστούμε επίσης κάθε άτομο για τα άρθρα ή της φωτογραφίες που μας έστειλε και δημοσιεύσαμε.

Για τα καθημερινά μασλάτια (συζητήσεις) μπορείτε να χρησιμοποιείτε την σελίδα στο facebook για μια ποιο άμεση επικοινωνία

Οτιδήποτε ιστορικό υλικό που έχετε και αξίζει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο eratyra@gmail.com ώστε να το δημοσιοποιήσουμε.

Με τιμή

Αναστάσιος Τσίμπλινας

( Διαχείριση , Σχεδιασμός και Κατασκευή της Ιστοσελίδας )