ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2019 ΣΤΗΝ ΕΡΑΤΥΡΑ

Πολλές και καλές εκδηλώσεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι της Εράτυρας και της ευρύτερης περιοχής καθώς  και οι επισκέπτες μας το φετινό καλοκαίρι, με το δροσερό καλοκαιρινό αέρα απο τον Σινιάτσικο.

Ήδη από τα μέσα του Ιουλίου στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ γίνονται μαθήματα Ρομποτικής για παδιά που μαθαίνουν την τέχνη της φωτογραφίας και θα γίνει επίδειξη χρήσης drone από το ΑΠΘ.

Εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής των παιδιών θα γίνουν στις 10/8.

Αθλητικές εκδηλώσεις με τουρνουά Μπασκετ (3 μέρες), ποδηλατικοί αγώνες καθώς και τουρνουά τάβλι.

Παρουσίαση βιβλίου στις 7/8 από τον καθ. Β.Παπαναστάση, ομιλίες στην αίθουσα εκδηλώσεων για τα Αρχοντικά της Εράτυρας, αλλά και για τη χρήση και συμβολή της τεχνολογίας DRONE στον πολιτισμό.

Θέματα Τοπικής Ιστορίας: παρουσιάσεις τοιχογραφιών του ΑηΓιώργη και ταυτοποίηση των ζωγράφων τους, επισκέψεις στο Λαογραφικό Μουσείο μας, ιστορικές ορειβατικές διαδρομές (προϊστορικά Κτίσματα, Σπήλαιο, Δρακότρυπα), αλλά και προφορική τοπική ιστορία και διηγήσεις για τα επαγγέλματα και μαγαζιά που χάθηκαν στον χρόνο.

Οι Γυναίκες της Εράτυρας δημιουργούν και εκθέτουν τα έργα τους: ζωγραφική, τέχνη από την Πόλη με το βελόνι,χαρακτική στο γυαλί, δημιουργίες με το βελονάκι, η τέχνη του ντεκουπάζ και πολλές άλλες υπέροχες δημιουργίες.

Σούρουπο στο ξωκλήσι του ΑηΓιάννη με ΑΦΗΓΗΣΗ, ΠΟΙΗΣΗ και με ζωντανή μουσική υπόκρουση !

 

Και τα βράδυα:

ΠΑΡΤΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ,

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΡΑΤΥΡΑΙΩΝ τον Δεκαπενταύγουστο

ΓΛΕΝΤΙ για όλους με τους Ηλικιωμένους

Γλέντι του Εμπορικού Συλλόγου

Γιορτή παραδοσιακών ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ  και ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΕΡΑΤΥΡΑΣ

Μαγευτικές Μουσικές Διαδρομές στην Ελλάδα με τον Κυριάκο Γκουβέντα και μια πλειάδα μουσικών.

Και τέλος το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:

Περιώνυμοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα για δύο μέρες, στις 11 και 12 Αυγούστου, με την καθοδήγηση του Δήμου ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ, θα κάνουν μαθήματα με μουσικές απο Ελλαδικό χώρο, Μικρασία, Πόλη, Σερβία κ.λπ και τα βράδυα ο κόσμος θα απολαμβάνει τις συναυλίες τους.

Μια εκδήλωση που θέλουμε να καθιερώσουμε ως ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ως τόπο συνάθροισης σπουδαίων μουσικών.

Καθημερινά θα δίνονται και αλλες πληροφορίες  από το site μας και απο το Eratyra roupστο Facebook https://www.facebook.com/groups/46034040363/

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ