Μελβούρνη Αυστραλία

Τσατσιάδης Μάκης

Αγαπητοί πατριώτες καλημέρα σας από τη Μελβούρνη. Την πρωτεύουσα της πολιτείας της Βικτωρίας και δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστραλίας μετά το Σίδνεϊ, με πληθυσμό πάνω από 5 εκατομμύρια κατοίκους. Βρίσκεται στην νοτιοανατολική Αυστραλία με έκταση 8806 km². Με πλούσιο αρχιτεκτονικό σύνολο οικοδομημάτων από βικτοριανό ρυθμό, μέχρι σύγχρονους ουρανοξύστες.Με τρία σπουδαία πάρκα, τους βασιλικούς κήπους, την εθνική πινακοθήκη της Βικτωρίας, το νομισματοκοπείο το αστεροσκοπείο το πανεπιστήμιο και ο αγγλικανικός και ρωμαιοκαθολικός καθεδρικοί ναοί.

Μία πόλη που αξίζει να την επισκεφτεί κάποιος. Με αρκετά προάστια που συνεχίζουν να εξαπλώνονται γύρω από την πόλη. Με πολλές εθνοτικές ομάδες μη αγγλόφωνες όπως Έλληνες Ιταλοί Κινέζοι Ινδοί δείχνοντας την πολιτιστική τους παρουσία στην πόλη με τα φεστιβάλ που διοργανώνουν και έχουνε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Οι έλληνες διατήρησαν μέχρι σήμερα τα ήθη και έθιμα της ιδιαίτερης πατρίδας τους με συλλόγους ποδοσφαιρικές ομάδες ελληνικά σχολεία εκκλησίες και επιχειρήσεις. Που βοηθήσανε σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Αυστραλίας για δεκαετίες.Εύχομαι να έχετε καλή ανάσταση και καλό Πάσχα να είστε δυνατοί σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες που περνάμε όλοι μας και καλή αντάμωση στο κέντρο της γης.

Τσατσιάδης Μάκης